Hjemmebrænderiet

På hjemmebrænderiet finder du opskrifter på mine kryddersnapse 🐋

Jeg lavede mine første 3 snapse i November 2010
Jeg blev bidt af snapsen og er allerede i fuld gang med dem der skal drikkes Julen 2011

INGREDIENSER

I 2010 lavede jeg følgende:
  • Honning og Ingefærd
  • Blandede bær (frosne) og sukker
  • Vanilje og kanel
I 2011 laver jeg følgende:
  • Appelsin og honning (laves i vodka)
  • Hyldeblomst
  • Lavendel
  • Gul snerre
  • Strand malurt


FREMGANGSMÅDE
(Det hele laves i klar Bøndum snaps)

  1. Find et passende glas (syltetøjsglas, rødbedeglas, eller lign.)
  2. Rens glasset grundigt (især invendigt)
  3. Skyld evt. glasset igennem med atamon for desinficering.
  4. Put dit krydderi i glasset.
  5. Hæld vodka eller klar brøndum snaps over og lad trække i den rette tid (se trækketider nedenunder)
TRÆKKETIDER
  • Urter: skal ofte trække i 3-7 dage (det er meget vigtigt at urterne ikke trækker for længe da der hurtigt trækkes bitterstoffer ud af stilk og blade.
  • Bær: Bær må gerne trække i 1-3 måneder (det er dog vigtigt at der ikke kommer stilke og blade med i blandingen da bitterstofferne så trækkes ud af blade og stilke og ødelægger smagen af den dejlige bærsnaps). Vær særligt opmærksom på at nogle bær skal fryses én til flere gange inden de overhældes med snaps, for at gøre bærrene sødere før snapsen laves.
  • Nødder: Nødder kan trække så længe du gider vente (dog mener jeg ikke der kan trækkes mere smag ud efter et års trækketid.
Bemærk at alle snapse også vinder ved at "eftertrække". Hvis du lader snapsen stå efter du har siet urter/bær/nødder fra, trækker snapsen videre og bliver mere intens i smagen.
Husk også at mange snapse faktisk bliver som koncentreret saftevand og bør fortyndes op, enten med vodka eller vand.